‘Det er fantastisk!’

Københavns Kommune:

‘Det er fantastisk!’ udbryder 66-årige Birgitte Pedersen, da to ladcykler drejer om hjørnet på Kronprinsessegade og gør holdt foran plejehjemmet Nybodergården. Hver onsdag cykler frivillige SOSU-elever med beboere på plejehjemmet, og det er Birgitte Pedersens anden tur.

Eleverne er frivillige på cyklerne, og da de går på grundforløbet på SOSU-uddannelsen, er cykelturene typisk deres første møde med de ældre borgere, de kommer til at arbejde med, når de bliver uddannet.
”Det er rigtig rart at bruge tid med de ældre og snakke med dem om løst og fast. Og det er dejligt at mærke, at man gør en forskel for de ældre,” siger Sabrina Aargaard, der går på SOSU H.

Cykelturene er kommet i stand som en del af foreningen Cykling uden alder, hvor frivillige cykler med plejehjemsbeboere rundt om i hele landet. Og spørger man Line fra Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby, som står for samarbejdet mellem SOSU H og Nybodergården, er der mange gode ting ved cykelturene:

”Det giver rigtig stor værdi for de ældre at komme ud. De får vind i håret, får oplevet noget, får talt med dem, der cykler, og de kan endda komme til at cykle i et område, der betyder noget for dem. Det kan aktivere minderne hos den ældre, som viser rundt i ’sit kvarter’. Og for de unge giver det et engagement og et indblik i den verden, de skal ud i som færdiguddannede,” siger hun.

Har du også lidt pedalkraft til overs og lyst til at give byens ældre lidt vind i håret, så kig med her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s