NU BLIVER VI NØDT TIL AT TALE OM DET IGEN

Af Zenia Stampe

Jeg taler om racismen i dansk politik. Jeg er træt af det, men here goes:

Jeg blev glad over, at vi nu fjerner kontanthjælpsloftet. Meget glad. Samtidig indfører vi et permanent børnetilskud til de allermest udsatte familier.

Men så kom højrefløjens reaktion. Ifølge dem giver vi til “arbejdsløse indvandrere”, mens “hårdtarbejdende danskere har svært ved at få enderne til at mødes”. Sådan sagde Venstres ordfører, og Konservative lagde sig i samme spor.

Men aftalen handler ikke om etnicitet. Den handler ikke om “arbejdsløse indvandrere” mod “hårdtarbejdende danskere”. Den handler om børn. Fattige børn. Aftalen er en håndsrækning til alle socialt udsatte familier – uanset om de er lyshårede eller mørkhårede.

Hvorfår så kun tale om “arbejdsløse indvandrere”? Og hvorfor sætte dem op imod “hårdtarbejdende danskere”. Hvad med alle de hårdtarbejdende indvandrere? Dem på hospitalerne, plejehjemmene, virksomhederne, supermarkederne, restauranterne, ja, faktisk over alt i vores samfund? Hvorfor nævnes de ikke?

Og en dag er det jo børnene, der skal tage over. Det er børnene, der skal finansiere vores velfærd. Der er børnene, der skal behandle og pleje os, når vi bliver gamle. Vores fremtid afhænger af deres succes. Også børnene i de fattige familier.

Men vi ved, at en opvækst i fattigdom ikke bare har negative konsekvenser for barnets trivsel og udvikling. Det skader også børnenes fremtidige arbejds- og familieliv og dermed hele samfundsøkonomien.

Men de borgerlige vil så gerne spinne reformen ind i deres smålige og – ja – racistiske fortælling. Så pyt med, at deres spin er med til at save den gren over, vi alle sidder på.

Jeg tror på, at danskerne kan se lige gennem det spin. Jeg tror på, at danskerne ikke ønsker fattige børn i vores land.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s