GABRIEL JENSEN OG FERIEBØRNENE

Arbejdermuseet skriver:

GABRIEL JENSEN OG FERIEBØRNENE ☀️

I dag ville Gabriel Jensen være fyldt 161 år. Manden som er værd at huske og fejre, fordi han gav arbejderbørn fra de allerfattigste kvarterer mulighed for at få oplevelser, der tog dem ud af den mørke baggård og væk fra arbejde og pligter. I hvert fald for nogle timer i sommerferien. 🥲

Omkring år 1900 var området omkring Enghave Plads et af de allerfattigste arbejderkvarterer i hele København. Og rundt omkring i baggårde, på gaden og i kælderskakter kunne man finde kvarterets børn, der forsøgte at finde plads til leg.

En række lærere og voksne i området tog initiativ til at stifte Vesterbros Friluftsforening, som gik i gang med at organisere små ture ud i naturen for de københavnerbørn, der måtte blive i hovedstaden i ferien.

I 1908 kom læreren Gabriel Jensen ind i foreningens ledelse, og han gik straks i gang med at udvide foreningens aktiviteter hvilket betød at de både rejste længere væk, men også at der kom et langt større fokus på oplevelser og underholdning. Blandt de mange aktiviteter var badning, boldspil, bådture, besøg på travbanen i Charlottenlund, Tivoli og besøg på brandstationer. 🌳🎠🚒🎡

Efter hans død i 1924 besluttede foreningen at minde Gabriel Jensens store indsats for børn ved at omdøbe foreningen i hans navn. Foreningen eksisterer forsat den dag i dag og har stadig en mission om at arrangere aktiviteter for børn og unge, der mangler tilbud i sommerferien.

Stort tillykke til Gabriel Jensen. 🇩🇰
Vi sender dig en taknemmelig tanke ♥
Billederne er alle fra vores arkiv og er fra 1940’erne og 1950’erne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s