Nu kommer der kunst i laderne på Lolland

Af Signe Wenneberg

Det her har jeg glædet mig til at skrive om… På Lolland og Falster er der virkelig mange godser og herregårde og fantastiske gamle lader og pakhuse… Vidunderlig #bygningskulturarv – meget står ubrugt hen, fordi tiderne har ændret sig. Der er ikke længere brug for kæmpe kornkamre, lader til halm og kæmpe pakhuse til varer…. Og bygningerne står der og vidner om fordums storhed på øerne. Vi har ofte talt om disse “perfekte lader”🖤

Men nu sker der noget! Noget helt vildt!

I dag kom Kulturminister @anehalsboe ned til @fuglsangkunstmuseum for sammen med de to lollandske borgmestre mfl – at fejre, at @artbarnlolland nu er en realitet… De første 5 udstillingsteder/lader er på plads.

Der bliver tale om en kunst-rute af internationalt format… Med de vildeste kunstnere… Som vil vise KÆMPE KUNST!

Og jeg tør godt afsløre, at jeg elsker at et af udstillingsstederne på lang sigt kommer til at være næsten i min baghave. Det bliver intet mindre end fabelagtigt. Jeg elsker kunst. Jeg elsker Lolland. Jeg elsker det her projekt og kan ikke få armene ned! Det er så stort…

Som der står i pressemeddelelsen: “Med landets bedste landbrugsjord favner Lolland-Falster en rig historie fuld af kulturhistoriske bygninger af høj arkitektonisk kvalitet. Enestående pakhuse, fabriks- og ladebygninger, der tidligere dannede centrum for det lokale liv på øerne, står i dag tomme, og Art Barns Lolland vil aktivere deres rum på ny som permanente hjem for de store og immersive kunstværker… Ved at gentænkte brugen af allerede eksisterende kunst- og bygningsværker kan nye store kunstoplevelser opstå i samspillet mellem samtidskunst og historisk arkitektur”…

“Vi har besigtiget mere end 25 imponerende bygninger, der hver har særlige kvaliteter og historier, der rækker helt tilbage til 1500-tallet. Bygninger, som ikke får den opmærksomhed, de tidligere har fået og fortjener, og som har den rette volumen til at blive hjem for de meget store formater, som flere kunstnere arbejder med i dag,” siger Christoffer Hauglund Faurschou, direktør for Art Barns Lolland. @christofferfaurschou 👍🏼

Er det ikke fantastisk?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s