METTE FREDERIKSENS RWANDA-FIDUS ER VÆRRE END STØJBERGS LAGKAGE

Af Zenia Stampe

Jeg troede ikke, at det kunne blive værre efter Inger Støjbergs lagkagefejringer. Men Mette Frederiksens Rwanda-fidus får Støjberg til at fremstå som den rene uskyld.

For hvor Støjberg fandt på alle mulige symbolpolitiske mediegimmicks for at skræmme flygtninge væk, så betaler Mette Frederiksen en afrikansk diktator og menneskerettighedskrænker for at gøre arbejdet for sig.

Mattias Tesfaye prøver godt nok at tegne et skønmaleri af Rwanda. Men tag ikke fejl: Regeringen ved udmærket, at Rwanda har et dybt problematisk forhold til menneskerettigheder og er kendt for sin hårdhændede behandling af flygtninge. Det er jo lige præcis derfor, de har valgt Rwanda. Truslen om at blive sendt til Rwanda skal simpelthen få flygtninge til at slå en stor bue uden om Danmark.

Det er også derfor, Rwanda er gået med på idéen. De regner ikke med at modtage en masse flygtninge fra Danmark. For det her er en ren skrivebordsmanøvre, som de modtager en fyrstelig betaling for at skrive under på.

Glem derfor alt om regeringens snak om en mere human flygtningepolitik. Det her handler om at udnytte et hul i konventionerne, og det er akkurat lige så moralsk anløbent, som at udnytte et skattehul til at undgå at betale skat.

Det er selvfølgelig også dybt usolidarisk over for vores europæiske naboer, som risikerer at modtage flere flygtninge. Men til det lyder svaret: Gør som os. Brug hullet. Snyd systemet. Ødelæg det indefra. De rige må holde sammen. Mod de fattige.

Dét er Mette Frederiksens bud på en mere retfærdig og humanistisk udlændingepolitik. Jeg troede ikke, det kunne blive værre efter Støjberg. Jeg tog fejl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s