1. maj

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet

1. maj – arbejdernes internationale kampdag!👊🏽 – og hvordan går det så i landet med verdens dyreste beskæftigelsesindsats?

Jo vi har nok rekordlav arbejdsløshed, til gengæld stiger uligheden og over 400.000 danskere føler sig stressede hver dag med store menneskelige og økonomiske konsekvenser til følge.

Sygefravær og mistrivsel er støt stigende og ligeløn er stadig ikke en realitet på trods af årelang kamp, ikke mindst i 2021 hvor store velfærdsgrupper igen har råbt op! initiativretten skal tilbage til borgeren. En ret, der kan veksles til mere og bedre iværksætteri, øget innovation og bedre karrierevalg. Vores beskæftigelsessystem skal i langt højere grad kunne rumme fleksibelt arbejde, frivilligt arbejde, kreativt arbejde og hele prekariatet.
Dette kan føre til en oplevelse af mere meningsfyldte jobs, hvilket både kan øge effektiviteten, og samtidig reducere udgifter til sygedage og bureaukrati. Alternativet ønsker at erstatte bureaukrati, mistillid og kontrol med individuel frihed og fælles solidaritet. Et værdiskabende samfund.
Formålet med ubetinget basisindkomst er ikke, at individet bliver rigere, men friere. 
God kampdag!💚

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s