UDREJSECENTRENE SKAL LUKKES

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet

LUK UDREJSECENTRENE: MENNESKER FIKSERES OG FAMILIER SPLITTES

En mor til tre blev i går i nat deporteret fra Udrejsecenter Avnstrup til Iran. Hun blev deporteret sammen med sine to 11-årige tvillinger og samtidig splittet fra sin mand og 1,5 årige barn, som fortsat er på Avnstrup.

Under deportationen blev hun fikseret af fire betjente – blandt andet med knæ mod hals. Trampolinhuset har offentliggjort en video fra deportationen, som beboere på Avnstrup Udrejsecenter har optaget. Det er hårdt at se på, men ekstremt vigtigt – find link i kommentarsporet.

Situationen rejser – endnu en gang – en lang række moralske spørgsmål om dansk udlændinge- og udrejsepolitik:

Hvordan kan det her foregå i Danmark? Bor vi i et land, hvor myndigheder bedøver mennesker for at kunne deportere dem? Bør dansk lov give mulighed for at splitte familier ad og lade børn undvære deres forældre? Hvor er medmenneskeligheden i dansk udlændingepolitik?

Den rejser også en masse spørgsmål om de formelle og juridiske rammer om udsendelser som denne:

Kvinden, som nu er deporteret med to af sine tre børn, havde et udløbet iransk pas. Det er blevet brugt som grundlag for udsendelsen, men samtidig er et udløbet pas et ugyldigt rejsedokument. Og da Danmark IKKE har en udleveringsaftale med Iran, er det så lovligt at deportere?

Det og mange andre spørgsmål vil Alternativet rejse over for udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, som vi har indkaldt i samråd om sagen.

Alternativets holdning er desuden klokkeklar på dette område:

ALLE MENNESKER PÅ FLUGT SKAL BEHANDLES LIGE

UDREJSECENTRENE SKAL LUKKES

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s