Et åbent Danmark

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Kære alle
De seneste to år har jeg holdt 26 pressemøder om corona. De er svære at skelne fra hinanden. Men pressemødet i dag. Det er en milepæl.

Fra den 1. februar vil Danmark igen være helt åbent.

Det er utrolig gode nyheder. Efter to lange og hårde år, er det næsten ikke til at forstå. Men med det – vi ved nu – tør vi tro på, at vi er igennem den kritiske fase.

De seneste uger har budt på de højeste smittetal under hele pandemien. Derfor kan det virke paradoksalt. Men vi kan se, at kurven over indlagte på intensiv er knækket.

Det skyldes for det første, at så mange danskere, er blevet vaccineret. Og så vurderer myndighederne, at omikron typisk giver et mildere sygdomsforløb. Derfor står Danmark samlet et rigtig godt sted.

Betyder det, at pandemien er overstået? Nej.

Corona er stadig iblandt os. Og vi har som samfund et særligt ansvar for at passe på vores ældre og sårbare – særligt nu. Alle skal kunne føle sig trygge, når restriktionerne bortfalder.

Samtidig har corona vist sig at være uforudsigelig. Og vi skal være klar til at kunne håndtere, hvis der i efteråret opstår nye, alvorlige varianter.

Men i dag kan vi drage et lettelsens suk.

Tak! Til alle jer, der har taget ansvar. Taget imod vaccinerne. Passet på hinanden og vores fællesskab. Vist samfundssind.

Det er med stor optimisme, vi nu ser fremad. Foråret er på vej. Og vi forventer en sommer med kram, samvær, festivaler, koncerter og fester. Alt det, vi har savnet. Et åbent Danmark 🙏🏼.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s