Danmark får endelig en handleplan mod racisme

Af Rosa Lund, Enhedslisten

I Enhedslisten har vi altid kæmpet mod racisme og diskrimination. Derfor jeg vanvittig glad og stolt i dag, for nu er det endelig lykkes at få en handleplan mod racisme!

At vi har fået Socialdemokratiet med på en handleplan er et udtryk for, at de også anerkender at racismen findes i vores samfund – det er så vigtigt!

En handleplan må aldrig blive til et stykke papir der samler støv i en skuffe – den skal realiseres, og der skal HANDLING bag!

Der er ingen tvivl om, at dem, der oplever racismen hver dag, skal have en plads ved bordet. Vi vil også insistere på, at så mange organisationer, der arbejder med området som muligt bliver inddraget i udarbejdelsen af handleplanen.

Og til dig der tænker, om der overhovedet brug for en handleplan mod racisme – det er der!
Vi har set den tiltagende fjendske tale – blandt andet fra politikere på Christiansborg – har været med til, at flere mener, det er legitimt at hade mennesker udelukkende på baggrund af dem, de er født som.

Der skrives voldsomme racistiske kommentarer på Facebook, minoritetspersoner overfuses verbalt i det offentlige rum og nogen udsætter mennesker for voldelige overfald udelukkende på baggrund af deres hudfarve, køn, etnicitet, seksualitet, handicap og kønsidentitet.
Selvom de her problemer er kendt for alle, har det været en lang kamp at få regeringen til at tage det alvorligt.

Heldigvis har vi de sidste par år fået nogle tiltag igennem takket været jeres store opbakning. I politiforliget tilbage i 2020 fik vi afsat midler til særskilt uddannelse af betjente i netop hadforbrydelser.
Og for et par måneder siden blev det endeligt vedtaget, at en person kan dømmes for en hadforbrydelse, selvom det kun udgør en del af motivet. Særligt tak til Beskyt Minoriteter for den store indsats I har gjort for at få oplyst befolkningen og overbevist de andre politikere om, at det var et vigtigt tiltag.

I forbindelse med finanslovsforhandlinger inden jul, fik vi afsat lige over 8 mio kr. årligt til tiltag, der skal være med til at bekæmpe diskrimination og hadforbrydelser. Det var ikke nemt at skaffe de midler, men det lykkedes, og jeg er sikker på, det er et vigtigt skridt på vejen i kampen mod racisme og diskrimination, som desværre stadig er lang.

Hvis du selv har nogle elementer, du mener det er vigtigt, vi får med, eller er du selv med i en organisation, der arbejder mod diskrimination og racisme så ræk endelig ud – ethvert input er værdsat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s