Vores ugentlige møde

Af Özlem Cekic

I morgen skulle jeg mødes med Bent Melchior. Vores ugentlige møde. Vi skulle tale om, hvad resten af 2021 skulle bruges til. Han ville som altid starte med at spørge, hvor mange nye medlemmer, der havde meldt sig ind. Og jeg ville som altid bede ham om at gætte. Han ville drille ved at sige 10.000 medlemmer. Jeg ville sætte mit hoved på skrå og ryste på hovedet, mens han ville smile og sige “du har jo tallet, så kom bare med det”.

Efterfølgende ville Bent give mig en bunke nyhedsartikler. Til hver artikel ville han knytte et par kommentar og et par ideer til, hvad vi kunne gøre ved alle de uretfærdigheder, der finder sted. Imens ville jeg flittigt notere alle hans ideer til mig selv i en mail. “Du er altså helt fantastisk. Noterer du virkelig alle ideerne” ville han sige.

Så ville han deltaljeret spørge ind til min familie, min sommerferie og medarbejderne på kontoret. Jeg vil tale som et vandfald og brokke mig over, at jeg har taget på. Og han vil som altid sige “vrøvl”.

Vi ville aftale en ny tid. Jeg vil bede ham om at ikke rejse sig, når jeg krammede ham en sidste gang. Og han ville insistere på, at han ville følge mig til døren.
Jeg ville gå fra Bent med masser af energi. Og han ville råbe efter mig, at jeg skal huske at hilse børnene og min mand.

Men i morgen vil intet af det her ske.
Tilbage sidder jeg med alle de smukke, store, anerkende og fantastiske ord landets aviser har brugt om min kære Bent.
I morgen skal jeg på kontoret første gang efter sommerferien. Og på mit skrivebord har jeg et billede af Bent. Så han vil være med mig. Altid i mine tanker. Men ikke længere på Nørre Farimagsgade.

(Indsamling avisen Politiken har startet til ære for Bent og Lilian Melchior fortsætter frem til midt august. Du kan støtte Bents ambition om 10.000 medlemmer, ved at melde dig ind i Brobyggerne eller støtte vores arbejde for bedre dialog mellem befolkningsgrupper, ved at sms BRO til 1217)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s