Økonomien buldrer derudaf

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Tilbage på arbejde her på Marienborg. Jeg håber, du og dine kære har haft en god sommer. Jeg har nydt at have tid sammen med min familie og mine venner. Jeg har fået svømmet i havet og læst en masse gode bøger. Solen har skinnet over Danmark, og vi har stadig styr på corona. Det går fortsat godt med at få vaccineret os danskere. Vi nærmer os, at 75 procent er vaccineret første gang. Det er et flot tal. Vi vil gerne have endnu flere med ☺️

Sommeren har budt på mange begivenheder. En imponerende dansk præstation i EM slutrunden og en lige så imponerende præstation til Tour de France. I går fik vi den første guldmedalje ved de olympiske lege i år og i dag den anden. Derudover en flot sølvmedalje og to bronzemedaljer 🇩🇰 Stort tillykke til alle vores dygtige idrætsudøvere og til alle jer i det frivillige Danmark og i familierne, der har hjulpet dem på vej.

Vi har i det hele taget meget at takke hinanden for. Det går godt i Danmark. Økonomien buldrer derudaf, og en af de største udfordringer er nu, at flere virksomheder mangler arbejdskraft. Samtidig er der stadig danskere, der går ledige, og nogle har endda været på kontanthjælp i mange, mange år. Den udfordring skal vi have løst. Der er stadig en konflikt i gang på dele af det offentlige arbejdsmarked. Det er en lovlig konflikt, som regeringen selvfølgelig ikke udtaler sig om. Den danske arbejdsmarkedsmodel er noget meget særligt. Det vil være godt, hvis vi politikere husker at respektere den.

For mit eget vedkommende vil jeg gerne takke for alle de mange snakke og ord, jeg har fået med på vejen fra Lønstrup i nord henover Aalborg og Himmerland til hovedstaden og rundt om på Møn. Samtaler om corona og om fremtiden. Gode ideer og råd. Og opmuntring. Tak!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har savnet den til tider hårde tone her på de sociale medier. Til gengæld har jeg nydt at se et land, der nærmest er helt normalt igen. Glade danskere og turister. Og en tro på fremtiden. En del holder fortsat ferie. God fornøjelse med det. Og god arbejdslyst til de lærere og undervisere, der er ved at gøre klar til et nyt skoleår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s