Mere og vildere natur i København

Af Lars Weiss, Overborgmester

Vi skal have færre grå byrum og friserede græsplæner – mere og vildere natur over hele byen.

I København har vi oprettet en biodiversitetspulje til grønne projekter, som alle københavnere med en god idé kan søge – til alt lige fra haver med vilde planter og blomster til grønne vægge, insekthoteller og græsningslaug. Det er ét af flere tiltag, som skal være med til at styrke biodiversiteten og få naturen helt ind i københavnernes hverdag.

Vi har netop givet penge til de første 24 projekter – blandt andet små grønne haver, et projekt, der skal give mursejlere bedre muligheder for at yngle på en række af byens skoler, og et projekt, der skal være med til at forbedre biodiversiteten i Københavns Havn.

Det er fantastisk, at mange københavnere bakker op og har meldt sig på banen med gode idéer og grønne projekter, som kan være med til at gøre byen endnu grønnere. For det er et langt, sejt træk at øge biodiversiteten – men det er muligt, hvis vi alle sammen gør en indsats.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s