Cities For Change

Af Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester

CITIES FOR CHANGE🍀

Amsterdam havde inviteret viceborgmestre og embedsfolk fra mere end 5 europæiske byer, til et formøde mod en større konference i efteråret, til en snak om hvordan vi forestiller os et mere socialt og bæredygtigt Europa.
Omdrejningspunktet var et oplæg fra Kate Raworth om hendes økonomisk bæredygtige styringsmodel, Doughnut-modellen.

I juni 2020 besluttede et flertal i Kbhs Borgerrepræsentation, at give økonomiforvaltningen til opdrag at udarbejde en model for, hvordan København kan bruge Doughnut-modellen som et egentlig styringsredskab til at fremme menneskelig trivsel indenfor klodes bæreevne i en kommunal kontekst.

Vi står lige nu i en brydningstid mellem det 20 århundreds forældede vækst økonomi, der ikke længere tjener den almindelige borger eller naturen, og den nye bæredygtige og holistiske økonomiske tankegang, der tager udgangspunkt i og understøtter, det levede liv.
En svær transformation der er helt afgørende for vores og planetens fremtid. Vi kan naturligvis ikke løse de kriser vi står godt plantet i, med de samme metoder der har skabt dem. Byer på tværs af kloden, spiller en vigtig rolle, som drivere i denne udvikling og jeg var begejstret for at deltage på Københavns vegne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s