Jeg ikke er “dansk nok” til at være den danske Freestyler under EM 2020

Af Maymi Asgari

Jeg har været i TV2 og snakke om mit EM eventyr. For mange vil det være en jubel og et mål, men for mig var der flere tanker bag. Det er én ting, etniske danskere nødvendigvis ikke vil tænke over, men virkeligheden er en anden for minoriteter i Danmark.
Jeg har længe forberedt mig på at møde hadefulde racistiske kommentarer for ikke at blive for overrasket og ked af det. Jeg var forberedt på at min etnicitet og tørklæde blev nedgjort. Jeg var forberedt på at få at vide at jeg ikke er “dansk nok” til at være den danske Freestyler under EM 2020. Jeg var forberedt på, at det jeg kan med en fodbold ikke vil komme i fokus, men at min etnicitet og tørklæde vil være hovedfokusset.

Alligevel kom det utrolig meget bag på mig hvor mange negative og hadefulde kommentarer jeg fik. Mit opslag har indtil videre fået 560 kommentarer (på Facebook). Det er ca i gennemsnittet fire gange så mange som deres andre populære videoer. Det gav mig følelsen af, at uanset hvor meget “vi” opnår og bidrager til samfundet, så vil “vi” alligevel bliver nedgjort og dømt på de stereotype fordomme. Dette viser, at før du som etnisk minoritet overhovedet er kommet til verdenen er du allerede stemplet på forhånd. Hvordan skal man finde motivation til at gøre forskel, når man føler én del af Danmark hverken vil have eller acceptere en?

Velkommen til “vores” liv
(Kommentarerne er blevet slettet af TV2 Østjylland).

Hvis I endnu ikke har set min video med TV2, kan I se den her 👇🏽👇🏽

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s