Tak! Tusind, tusind tak.

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Der er så mange mennesker i det danske sundhedsvæsen, som hver dag yder en helt uvurderlig indsats. Vi snakker ofte om sygeplejersker og læger. I er en utrolig vigtig og stor del af vores sundhedsvæsen. Sammen med jer står en lang kæde af medarbejdere, som også fortjener at blive nævnt.

Det bliver lidt langt. Men jeg vil forsøge at få så mange af jer som muligt med.

De første, vi ofte møder, er lægesekretærerne og ansatte i vagtcentralen, lægevagten og hotlines. I lytter og vejleder os i telefonen, og tager imod når vi møder op hos den praktiserende læge eller på sygehuset.

Alle I mange mænd og kvinder i det præhospitale beredskab. Ambulancebehandlere, paramedicinere, akutlæger, helikopterpiloter, ambulanceassistenter og elever – bag dragter og værnemidler akutbehandler I hjemme hos borgeren og transporterer patienterne til udredning på landets sygehuse.

Alle I podere og andre ansatte på de offentlige og private testcentre, der hver eneste dag tester flere tusinde danskere. Og bioanalytikerne, der arbejder i døgndrift for at nå at analysere alle de mange prøver. Hertil de chauffører og personale, der sørger for, at alle tests kommer sikkert fra A til B. Og jer, der koordinerer den kæmpe opgave, det er, at få testet og vaccineret.

I, som hver dag behandler, plejer, udreder og redder liv. Sygehjælpere og andet plejepersonale, sosu-assistenter og hjælpere, sygeplejersker og læger. Og alle I, som vi ofte glemmer at nævne i den sammenhæng: Ergoterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer, radiografer, audiologiassistenter, psykomotoriske terapeuter, tandlæger og FADL-vagter.

Portørerne, der flytter patienter rundt på sygehuset og giver hjertemassage, hvis patienterne får hjertestop.

Jordemødre og sundhedsplejersker, der knokler for at give vores mindste den bedste start på livet.

Medicinen kommer heller ikke af sig selv. Bag hver dose er I en lang række af sundhedsfaglige folk. Laboranter, farmaceuter, farmakonomer, forskere, bioanalytikere, produktionsmedarbejdere.

Pædagogisk personale og hospitalsklovne – I sørger for smil og lindring hos vores mindste. Og hospitalspræster, vågekoner og vågemænd, der våger over de mest syge.

Rengøringspersonalet og serviceassistenterne, der har en særligt krævende og vigtig opgave i denne tid.

Alle I mange leverandører – private og offentlige – der hver dag producerer og leverer helt afgørende udstyr og værnemidler, så vi ikke pludselig mangler. Og alle I, der står for indkøb og lager. IT-personalet, der sikrer den daglige drift af altafgørende IT systemer.

Kokke og køkkenmedarbejdere, der laver mad. Kliniske diætister, der vejleder patienter om kost med en dokumenteret virkning på en sygdom.

Alle I, der lige nu transporterer vacciner rundt i hele landet. Og I, som sørger for, at danskerne bliver vaccineret så hurtigt som muligt.

Og alle I, der melder jer klar til at hjælpe, hvor I kan. Studerende, undervisere og frivillige. Og pensionerede med sundhedsfaglig uddannelse, der vil hjælpe med at vaccinere.

De administrative medarbejdere, der koordinerer, registrerer og håndterer store budgetter, så det sundhedsfaglige personale kan bruge tiden på patienterne.

Alle som én er en del af det sikkerhedsnet af hænder, der står og har stået klar til at gribe os i den største globale sundhedskrise siden den spanske syge. Og hver dag er I afgørende for, at hvert led i hele den lange kæde fungerer.

Jeg håber, at jeg har fået de fleste med. Skulle jeg have glemt nogen – eller kender du en, der fortjener en særlig tak, så tilføj dem i kommentarfeltet. De fortjener at blive nævnt hver og én.

Til sidst til alle jer mange mennesker i et stort og kompliceret sundhedsvæsen har jeg ét enkelt budskab:
Tak! Tusind, tusind tak.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s