KULTUR TIL ØRERNE 🎧

Af Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester

Det vrimler med virkeligt gode podcasts for tiden, og formatet er genialt, hvis man spørger mig – lidt som at binge en serie med ørerne. Mangler du kultur i lydformat til løbeturen, rengøringen eller til timen på langs i sofaen, er der masser at vælge imellem dér, hvor du finder dine podcasts. Jeg har samlet et par forslag herunder, der gør dig klogere på både København, historiske kvinder og litteraturens forunderlige verden.

🏙 Bag om København er en podcast, der gør dig klogere på det København, du allerede kender. Vidste du fx, at Krystalgade engang hed Skidenstræde? Find den, hvor du finder dine podcasts.

Link: https://bibliotek.kk.dk/bagomkbh-podcast

📖 Litterær Lindring er en podcastserie fra Københavns Biblioteker, der stiller skarpt på stærke scener i litteraturens verden i spiselige bidder på 10 minutter per afsnit. Find den ved at søge på ”Kundskabens Hotel” dér, hvor du finder dine podcasts.

Link: https://bibliotek.kk.dk/nyheder/podcast/kundskabens-hotel

🎧 København i 1000 år er Københavns Museums podcastserie, der tager nogle af byens vigtigste perioder under kærlig behandling. Her er alt fra vikingebosættelser til brande, der ændrede det hele – find den, hvor du finder dine podcasts.

Link: https://cphmuseum.kk.dk/artikel/ny-podcastserie-koebenhavn-i-1000-aar

🎙 Magtens Kvinder er en sej podcastserie fra Nationalmuseet om de magtfulde kvinder, der i historiebøgerne har for vane at stå i skyggen af deres mænd. Spændende, medrivende og vigtig – den finder du også, hvor du ellers finder dine podcasts.

Link: https://natmus.dk/vorestid/podcast-magtens-kvinder/

🏙 Dansk Arkitektur Center gør os alle sammen klogere på arkitekturens verden i en række podcastserier. Bliv klogere på, hvordan arkitektur spiller ind i fremtidens byudvikling og lyt til debatter om alt fra boligpriser til overturisme.

Link: https://dac.dk/podcasts/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s