Brev fra Marienborg

Af Mette Frederiksen, Statsminister

God formiddag her fra Marienborg.

De økonomiske konsekvenser er hårde for mange danske virksomheder. Lukkede butikker, restauranter og hoteller. Dertil svære vilkår for dansk eksport. Mødtes i går med en lang række danske virksomheder for at lytte og svare på spørgsmål.

Danske virksomheder løfter deres ansvar og mere til. Selv i en tid, hvor omstændighederne er svære og usikkerheden stor. Det er jeg meget taknemmelig for.

Vi har behov for et tæt samarbejde mellem det offentlige og det private. Hjælpepakkerne er afgørende. Og holder vi smitten nede er det, det bedste vi kan gøre for dansk erhvervsliv. En aktiv og ekspansiv økonomisk politik er afgørende for, at vi indtil videre er kommet bedre igennem krisen end forventet.

Derfor står dansk økonomi fortsat stærkt. Det skal vi bygge videre på.

Nu er restriktionerne forlænget i tre uger. Situationen er desværre for alvorlig til, at vi kan begynde en genåbning.

Vi går nogle hårde måneder i møde. Men vi går også mod lysere tider. Og vi kommer ikke til at holde Danmark lukket en dag mere end nødvendigt. Eksterne eksperter har set på, hvordan vi bedst får genåbnet landet. I næste uge gennemgår vi sammen med de andre partier deres nye rapport. Men jeg skal understrege, at det er slet, slet ikke der, vi er lige nu. Desværre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s