Massivt løft af kultur og medier

Af Joy Mogensen, Kulturminister

FINANSLOV. Vi sætter børn og unges møde med kulturen og kampen for solid dansk journalistik øverst på dagsordenen!

Endelig blev sløret løftet for alt den kultur, der er kommet med i Finansloven for 2021. Regeringen har sammen med Radikale Venstre SF, Enhedslisten og Alternativet afsat i alt 437 mio. kr. i perioden 2021-2024 til kulturområdet på finansloven. Jeg er i den grad tilfreds med resultatet.

Vi afsætter i alt 235 mio. kr. til, at mange flere børn og unge får mulighed for at udfolde sig kreativt og møde musikken i hverdagen. Vi giver midler til nogle konkrete initiativer, som jeg tror på, kan være med til at øge den sociale og kulturelle mangfoldighed blandt børn.

Vi har også indgået en aftale om at sætte en stopper for nedskæringerne af dansk public service. Vi har brug for et stærkt og velfungerende DR i dag, som kan understøtte oplysning, samling og deltagelse i demokratiet. Det er især vigtigt i dag, hvor den demokratiske repræsentation, sammenhængskraften og den offentlige samtale er udfordret af medievirkeligheden.

Derfor skal der skabes en ro om DRs økonomi. De planlagte besparelser fra 2022 rulles tilbage for 900 mio.kr. Desuden er der afsat 15 mio. kr. til, at P6 og P8 kan fortsætte i 2021.

Med finansloven forlænger vi også en række bevillinger til kulturinstitutioner, som stod til at udløbe. Det er vigtigt, at skabe nogle stabile økonomiske rammer for institutionerne over de næste år.

For at holde hånden under kulturen og løse de akutte udfordringer under corona, har vi siden marts afsat over 3 mia. kr. i hjælpepakker til kulturen, idrætten og foreningslivet. Med denne finanslov kan vi se længere fremad og forhåbentlig så nogle kulturelle frø, vi kan se spire, når vi endelig er på den anden side af den svære situation, corona har sat kulturen i.

Jeg vil gerne sige tak for et godt samarbejde til Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet for at få en så kultur-stærk finanslov forhandlet igennem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s