Bor du alene, så se kun én eller to venner

Af Astrid Krag, Socialdemokratiet

‘Ses kun med dem, du bor sammen med. Og bor du alene, så se kun én eller to venner’.

Så alvorlig var beskeden fra Sveriges statsminister til svenskerne i aften 😢

Og han fortsatte senere i talen med:

‘Det vi gør nu, kommer til at påvirke, hvem der fortsat kommer til at være hos os i julen. Det kan lyde hårdt og brutalt, men det er præcis sådan virkeligheden er.’

Jeg ved godt, der er mange, der er trætte af at Corona vender op og ned på hverdagen som vi kender den og holder af den.

Men hverdagen kan blive endnu mere forandret, hvis vi mister kontrollen med coronasmitten.

Er man i tvivl om det behøver man her til aften blot kaste et blik mod Sverige, de mere end 7000 nye smittede de har fået det sidste døgn og de nye, skrappe anbefalinger om ikke at ses med nogen overhovedet, med mindre man bor helt alene.

Det er hårdt, det er surt og det er svært, det her. Ingen har de perfekte svar på alt hele tiden, for ingen har en krystalkugle med spådoms-evner. Og vi har aldrig stået i situationen her før. Men vi må lytte til den bedste viden fra vores myndigheder. Følge den strategi, der har fået os så godt igennem indtil videre.

Vigtigst for det har været sammenholdet. Fællesskabet. At vi har passet på hinanden. Og særligt på dem i risikogrupperne. Dem den svenske statsminister taler om, at vi også gerne vil kunne holde jul med i år – også selvom det bliver anderledes end det plejer.

Jeg sender de varmeste tanker til vores gode naboer i det svenske. Og til alle jer, der læser med, sender jeg god energi til endnu en uge, hvor det skal være sammenhold og fællesskab – på afstand – der får os godt igennem den kommende tid!

Pas på jer selv og hinanden ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s