DET DANSKE FILMVÆRKSTED – 50 ÅR!

Af Lars Movin

DET DANSKE FILMVÆRKSTED – 50 ÅR!
(Cinemateket i dag)

I aften har jeg den fornøjelse at føre en samtale med Sebastian Cordes om hans nye bog, “Friheden til at lave hva’ fuck man vil”, der udkommer i anledning af 50-året for åbningen af Workshoppen (det første spæde open access-værksted, der hen ad vejen udviklede sig til Det Danske Filmværksted i København, Det Danske Videoværksted i Haderslev m.m.). Det foregår i Asta Bar i Cinemateket – oven i købet i to omgange, klokken 18:00 og 19:30 (begge arrangementer er gratis, men den første session er udsolgt).

I løbet af de to samtaler vil vi foretage en overflyvning af værkstedernes lange historie, samtidig med at vi vil forsøge at pejle os ind på, hvad den særlige danske værkstedsmodel har betydet for det hjemlige filmmiljø. Endelig vil vi naturligvis også tale om nogle af de mange instruktører, som i tidens løb har benyttet værkstedernes faciliteter, fra pionerer som Jørgen Leth, Nils Vest, Christian Braad Thomsen og Jytte Rex til nogle af de nyeste skud på stammen, eksempelvis Ulaa Salim, som med følgende slutreplik har leveret bogens titel: “Men vigtigste er helt klart friheden,” siger Salim om de erfaringerne, han har taget med sig fra værkstedsproduktionerne til spillefilmen “Danmarks sønner” (2019). “Friheden til at lave hva’ fuck man vil.”

Er man interesseret i at se nogle af de film, som det hele handler om, er der også mulighed for det i dag.

Klokken 16:30 diskuterer Sebastian Cordes nogle af de mere kontroversielle film, der i tidens løb er blevet produceret på værkstederne, med instruktørerne Christina Rosendahl og Steen Schapiro – suppleret med udvalgte kortfilm. For yderligere information og billetbestilling, se linket her.

Og klokken 18:30 vises et udvalg af “Highlights fra Filmværkstedet”, introduceret af Merete Stubkjær fra Aarhus Filmværksted. For yderligere information og billetbestilling, se linket her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s