Kim Wilde fylder 60

Af Eddie Michel

… lige efter billedet var taget spurgte Kim Wilde om ikk’ jeg ville ta’ min skjorte af. “Jeg synes, den er så flot … jeg vil gerne have den”, konkluderede hun med et, hvad jeg vil beskrive som lummert smil. Måske var skjorten flot, dengang i forrige århundrede, men set med 2020-øjne ligner den mest af alt en start-90’er-natskjorte i orange-rød – eller i bedste fald stoffet fra en kæk hængekøje. Sikkert er det, at spørgsmålet gjorde mig orange-rød i kinderne og fik mig til at fnise nervøst. “Kom nu”, sagde hun og kildede mig (som jeg husker det, men jeg er ikke sikker? Det kan være min gamle ven, Allan Kjærgård kan huske det? Det var ham, der tog billedet efter at have interviewet hende).
Det hele var LIDT for stærke sager. En ting var jo, at jeg kun var 24 og sad overfor en 34-årig kvinde, der legede kispus med mig – noget andet var, at det så var KIM WILDE!!!
Dén unge kvinde, der mere end nogen anden i 80erne (måske på nær Debbie Harry), fik blodet til at bruse ENDNU voldsommere end det i forvejen gjorde i tidens teenagedrenge.
Dén unge kvinde med det blonderede føntørrede hår og iført sort og hvid-stribet T-shirt, som tidens teenagepiger DRØMTE om at være, og havde plakater af hængende på pigeværelset (enkelte hang nok også på drengeværelser … og fremmanede utugtige tanker).
Dén kvinde, der efter 1981’s ‘Kids in America’, overgik ALLE andre kvindelige solister hele vejen op gennem 1980’erne som hende, der opnåede flest topplaceringer på de britiske hitlister.
Dén kvinde, der var så berømt og succesfuld, at hun i 1988 tournerede med Michael Jackson (altså kun fire år før jeg mødte hende).
Dén kvinde, der har solgt 30 millioner (!) plader.
Det var dén kvinde, der bad mig ta’ skjorten af!!!! Det er næsten TREDIVE år siden. Og lige netop i dag fylder Kim Wilde 60 år. Dét fik mig til at tænke tilbage på den dag, i omklædningsrummet under scenen på plænen i Tivoli – og at selvom hun i ‘Kids In America’ synger, “Much later, baby, you’ll be saying nevermind” så fortryder jeg, at jeg ikke tog den hæslige skjorte af. Det havde sgu været sejere at ta’ hende på ordet. Men ak … jeg turde ikke. I stedet kyssede hun mig kinden – tog et stykke papir og skrev:

4
Eddie
Love
Kim Wilde


… derefter plantede hun så sine læber, der var meget læbestiftrøde, nederst på papiret og gav mig det … oh ve og snøft og suk og … TILLYKKE evigt dejlige, Kim Wilde …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s