Vi skal plante tusindevis af blomster

Af Line Barfod, Enhedslisten

Jeg har besluttet at stille op som borgmesterkandidat i Enhedslistens urafstemning i København.

Enhedslisten har været med til at gøre København til en fantastisk by at bo i for mange af os. Men samtidig er der kommet mere ulighed i samfundet – også i København.

Vi skal have skabt en by, hvor der er godt at bo for alle. Vi skal blive CO2 neutrale og trygt kunne indånde luften uden frygt for sorte lunger.

Vi skal plante tusindevis af blomster og bær og få masser af bybier og sommerfugle, dyrke muslinger i havhaver og finde steder, hvor man kan se stjernerne.

Vi skal skabe tusindevis af nye arbejdspladser med helt nye grønne løsninger og fokus på fællesskaber, hvor alle kan være med.

Vi skal sikre at syge og arbejdsløse bliver behandlet ordentligt.

Vi skal give fællesskaber forrang og spekulanter vigepligt. Billige boliger, bofællesskaber og nye boformer fremfor dyre luksuslejligheder.

Vi skal sætte turbo på udvikling af de almene boligområder i stedet for at afvikle dem. Først og fremmest kæmpe benhårdt for at få afskaffet ghettoloven.

Vi skal inddrage borgerne i nye demokratiske processer, åbne ørerne for idéer fra bevægelser, eksperter og ildsjæle. Vi skal turde at tænke nyt – også selvom nogle siger ”det plejer vi ikke”.

Jeg er født i København og har boet her det meste af mit liv. De sidste 20 år på Nørrebro. Jeg har siddet i folketinget for Enhedslisten fra 2001-2011 og både før og efter arbejdet som advokat. Jeg er vant til at finde nye spændende løsninger på tilsyneladende uløselige problemer, gerne i tæt samarbejde med andre. De erfaringer vil jeg gerne bruge sammen med de mange dygtige folk i Enhedslisten til at arbejde for en meget bedre by.

Hvis du har spørgsmål til mig og mine tanker om vores by, så skriv til mig.

Del gerne artiklen videre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s