En stigning i antal bekræftede tilfælde med COVID-19

Af Magnus Heunicke

Vi er lykkedes med at få kontrol over coronavirus i Danmark. Og heldigvis for det. Men måske er det lykkedes så godt, at vi nu er begyndt at slække en smule på de gode vaner, som skal holde virus nede. Det må ikke ske. Vi må for alt i verden ikke sætte det hele over styr nu.

Vi følger meget tæt udviklingen, og jeg vil informere om, at vi aktuelt ser en stigning i antal bekræftede tilfælde med COVID-19. Helt konkret blev der i uge 29 påvist 240 tilfælde af COVID-19, hvilket er en stigning i forhold til de to foregående uger. I uge 28 blev der påvist 169 tilfælde og i uge 27 var tallet 123.

Statens Serum Institut overvåger bevægelserne, og trods stigningen er der ikke tegn på større udbrud. Det er godt nyt, for den slags er vi ekstremt opmærksomme på ikke får lov til at ske. Styrelsen for Patientsikkerhed står for den aktive smitteopsporing, og de melder ligeså, at der ikke er vedvarende smittekæder, der er ude af kontrol. Antallet af nyindlagte ligger desuden stadig stabilt på et lavt niveau.

Vores strategi hviler som bekendt på test, opsporing og isolation. Men først og fremmest hviler den på, at vi alle gør os umage med at følge retningslinjerne og de gode råd.

Jeg ved godt, at det ikke er let. Vi længes efter en mere normal hverdag. Det gør hele verden. Og jeg er helt med på, at særligt mange unge mennesker føler, at de går glip af en masse oplevelser i denne sommer. Men vi er nødt til at holde fast – ikke mindst af hensyn til de sårbare i vores samfund, nemlig de ældre og personer, der i forvejen kæmper med en kronisk eller livstruende sygdom. Her kan det blive et spørgsmål om liv eller død.

Hver dag er der danskere, der bliver smittet med coronavirus, og det kan virkelig hurtigt gå den forkerte vej, hvis vi ikke passer på. Se bare i USA eller helt aktuelt i Barcelona, hvor hurtigt virus kan sprede sig.

I Danmark står vi et godt sted – og heldigvis langt bedre end da epidemien for alvor ramte landet tilbage i marts. Vi har opbygget en massiv testkapacitet, og mere end 1 mio. danskere er blevet testet. Vi har et fintmasket overvågningssystem, som skal opdage smittelommer. Og vi har en effektiv smitteopsporing, som skal være med til at bryde smittekæder, når de opstår. Men vores indsats står og falder med, om vi alle sammen holder fast i de gode vaner.

Så husk: Hold afstand, vask og sprit hænder, host eller nys i ærmet, undgå håndtryk eller kram og vær opmærksom på god hygiejne. Lad os alle sammen passe godt på hinanden.

Så hjælper du os allesammen. Og vores gode folk i hele Danmark kan fortsætte indsatsen med at holde virus under kontrol.

Fortsat god sommer derude.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s