Dagens danske corona-tal

Af Frederik Wiedemann

Godt nyt i søndagens tal: Ingen nye døde og indlæggelserne fortsætter den lineære udvikling, som nu har varet en hel uge. Der er ingen tegn på eksponentiel vækst. Og kurven for nye registrerede smittede knækker for første gang (med store forbehold for dataforsinkelse og ændret testadgang).

Der er nu 232 indlagte (26 flere end i går mod et snit for hele ugen på 29 flere om dagen).

Heraf 46 på intensiv (4 flere end i går mod et snit for hele ugen på 6 flere om dagen).

40 patienter i respirator er 5 flere end i går og følger de seneste døgns lineære vækst.

Det samlede dødstallet er uændret på 13, dvs. at der ikke er rapporteret noget dødsfald det seneste døgn. Vi må se, om det virkelig passer.


Og måske nok så vigtigt: Kun 69 flere er konstateret smittet mod 100 flere i går og 94 flere i forgårs. For første gang siden begyndelsen er antallet af nye konstaterede smittede (testet positiv for COVID-19) dermed markant lavere end dagen før.
Forbehold: Dette tal er ikke særligt robust eller repræsentativ og kommer ind med forsinkelser, så det bliver meget spændende at følge i morgen og de kommende dage. Man kan ikke se, om der i weekenden er testet færre af andre grunde end færre henvendelser med alvorlige symptomer (som vist stadig er det, der bliver testet efter).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s