Det skal nok gå alt sammen

Nanna Balslev skriver på Facebook:

Den sidste uge har jeg ligesom de fleste andre været i en form for eksistentiel alarmberedskab. Hverdagen er aflyst. Erstattet af frygt, usikkerhed og en konstant overload af information om dødstal, smitterisici og bekymring over min far, der er hjertepatient og højgravide veninde, der bor i Sverige.
Det værste er alle spørgsmålene: Hvor skal min indtægt komme fra de næste par måneder? Hvor slemt bliver det her? Hvordan ser det ud i morgen? Hvad skal jeg sige til min unge, når hun kan se, at jeg er ved at græde, mens jeg hører radioavis i køkkenet.

Af samme årsag er jeg holdt op med at tjekke løbende nyheder om smittetal og død, fordi jeg skal opretholde en form for hjemmeskole-‘hverdag’.

Men i går gik det op for mig, at jeg på en måde kender denne alarmtilstand. At kigge ud på verden og føle, den er gået i stå. At tiden snegler sig afsted. At konstant være i alarmberedskab, fordi man frygter, det bliver værre i morgen.

Sådan er det at have en depression. Nu er det hele verden, der er angstramt. Men i alt dette kaos, er det er vigtigt at huske, at depressioner går over. Det ved jeg – og tusindvis af andre – af erfaring. Kriser går over. Selv om den bliver hårdere end den sidste og kommer til at ramme alle samfundslag.

Samtidig bliver jeg helt vildt rørt over at opleve, at politikere i 2020 pludselig taler om samfundssind og solidaritet i stedet for vækst, robusthed og omstillingsparathed. At min irakiske grønthandler stadig har åbent (‘Vi lukker sgu ikke!). At alle mine venner i udlandet har ringet/skrevet den sidste uge. Men også over at foråret endelig har meldt sin ankomst. Tænk lige, hvor fucked vi ville være, hvis det var november nu….

Lige om lidt vil jeg lave verdens største gin/tonic og glæde mig over, at børn sagtens kan lege sammen over FaceTime. Det skal nok gå alt sammen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s