Apolonia, Apolonia

🆕 Lea Glob har fulgt den dansk-franske kunstner Apolonia Sokol gennem hele 13 år. Resultatet er en helt usædvanligt nær og personlig film, som også skildrer to kvinders spirende venskab og fortrolighed i en formativ periode af deres liv. Den karismatiske Sokol er nærmest født til at være kunstner. Som barn af en fransk far og en polsk mor kom hun til verden på et teater i Paris og voksede op i byens boheme-miljø, inden hun begyndte at male og uddanne sig som kunstner. Sokols venskab med den ukrainske aktivist Oksana Shachko fra den feministiske gruppe Femen bliver et dramatisk og hjerteskærende vendepunkt. ‘Apolonia, Apolonia’ vandt hovedprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA. 🎫 Premiere i bl.a. Grand Teatret i dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s