Mette Winge er død

Af Arne Herløv Petersen

Mette Winge
(1937-2022)

Mette Winge var et menneske, der levede og åndede med litteraturen. Hun skrev selv en række gode romaner og debuterede med en historisk roman om Danmarks første professionelle kvindelige forfatter, Charlotta Dorothea Biehl.
I 1994 sad hun i dommerkomiteen for den romankonkurrence, der var udskrevet af Jyllands-Postens forlag Centrum. Jeg vandt. Flemming Chr Nielsen har morsomt skildret, den dybe skuffelse, der bredte sig, da den lukkede kuvert med forfatterens navn blev åbnet. Forlaget skyndte sig at aflyse alle de planlagte arrangementer, men gjorde gode miner til slet spil og udgav bogen, der fik udmærkede anmeldelser.
Mette Winge interviewede mig om bogen på Bogmessen for en halv snes tilhørere. En mand fra forlaget skulle efter programmet have overrakt mig en pris, men han blev hjemme.
I 2002 anmeldte Mette Winge min roman “Simmer”*, der udkom på forlaget Hovedland, meget positivt i Politiken.

*Der er den historie om “Simmer”, af manuskriptet oprindelig blev indsendt til Gyldendals romankonkurrence. Den var med i finalen, så forlaget skrev, de gerne ville udgive den, men lidt efter skrev de, at de ved nærmere eftertanke havde besluttet ikke at udgive den alligevel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s