9 MÅNEDERS OVERTRÆK PÅ JORDENS RESSOURCER

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet

I dag er vi trådt ind i den sorte del af vores kalender. For i går var det National Overshoot Day. Det betyder, at vi nu i Danmark, har brugt vores naturressource-budget for 2022.

De resterende ni måneder af året må vi altså overtrække. Det betyder også, at hvis alle lande forbrugte, som vi gør i Danmark, så skulle vi bruge 4,2 jordkloder. 🤯

Igen understreger det for mig, at Alternativets mission om at skabe en seriøs omstilling til et bæredygtigt samfund er og bliver uhyggeligt vigtig.

Alternativet har ikke bidraget med mandater til nogen af de uambitiøse klimaaftaler. Er det fordi vi nyder at sige nej til aftaler eller at stå udenfor? Nej, Alternativets eksistensberettigelse er at bidrage til en konkret grøn omstilling, der kan sikre os imod klimakrisens konsekvenser og skabe en sikker fremtid for de næste generationer.

Vi har travlt, og den politiske ambition hviler på en alt-eller-intet-målsætning. For der er ikke et alternativ til at nå klimamålet. Der findes ingen halve løsninger. Vi skal i mål. 🌍

Derfor bakker Alternativet kun op, når aftalerne måler sig med den ambition.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s