Ny bog af Bob Dylan udkommer på Gutkind Forlag

PRESSEMEDDELELSE

The Philosophy of Modern Song er den første nye bog fra Bob Dylan, siden Chronicles, Volume One udkom i 2004 (da. Krøniker). Gutkind har sikret sig de danske rettigheder til bogen, der udkommer samtidig i en række lande verden over 8. november 2022.

The Philosophy of Modern Song tager Bob Dylan læseren med ind i det musikalske værksted og fortæller om kunsten at skrive en sang. Den ikoniske amerikanske musiker og modtager af Nobelprisen i litteratur har haft et album på Billboards Top 40 hvert årti siden 1960erne, men i bogen skriver han ikke om sine egne sange, han fokuserer på andres.

I over 60 essays skriver Bob Dylan om sange af bl.a. Stephen Foster og Elvis Costello, Hank Williams og Nina Simone. Han går ned i, hvordan en enkelt stavelse kan skade en sang, analyserer det, han kalder det lette rims fælde og finder forbindelser mellem blue grass og heavy metal. Dylans essays handler umiddelbart om musik, men er også refleksioner over det at være menneske. Bogen er illustreret med næsten 150 fotografier.

“Tildelingen af Nobelprisen til Bob Dylan forenede, til manges glæde og andres ærgrelse, litteraturen med sangskrivningen, den ypperste litterære kunst med populærkulturen. Bob Dylans nye bog viser, hvorfor det giver god mening. Dylan er en brobygger og skiller vandene, og han er ikke til at komme uden om som et af de største ikoner i den vestlige kultur siden Anden Verdenskrig. Det er en ære for Gutkind at lægge forlag til digteren, kronikøren og troubaduren Bob Dylan,” udtaler Jacob Søndergaard, forlægger og direktør for Gutkind.

“The publication of Bob Dylan’s kaleidoscopically brilliant work will be an international celebration of songs by one of the greatest artists of our time,” siger Jonathan Karp, President and Chief Executive Officer ved det amerikanske forlag Simon & Schuster. “The Philosophy of Modern Song could only have been written by Bob Dylan. His voice is unique, and his work conveys his deep appreciation and understanding of songs, the people who bring those songs to life, and what songs mean to all of us.”

Om forfatteren

Bob Dylan (født 1941 i Duluth, Minnesota, USA) har udgivet 39 album og solgt 125 millioner plader. I 2016 modtog Bob Dylan Nobelprisen i litteratur for at “have skabt nye poetiske udtryk inden for den store amerikanske sangtradition.”

PR-foto: William Claxton.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s