Kvindernes kampdag handler om mange vigtige ting

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Kvindekampen kæmpes desværre alt for ofte bag lukkede døre i hjemmet. Ofre for voldtægt, vold og chikane går stille med smerten. Alligevel søger ca. 2.000 kvinder hvert år tilflugt på et kvindekrisecenter, og næsten lige så mange børn følger med deres mor. Det er alt, alt for mange! Og så er der mørketallene.

I dag besøgte vi Dannerhuset i København. Og talte med nogle af de kvinder, der lever i skjul. I frygt for sin partner. Vold er noget af det mest ødelæggende for et menneske. Det liv skal ingen kvinder i Danmark leve.

Kvindernes kampdag handler om mange vigtige ting. Dét her er for mig en af de vigtigste. Vi skal åbne dørene til den kvindekamp, der foregår i det skjulte. Vi har afsat flere penge til flere pladser på krisecentrene og indsatsen mod partnervold. Og vi fortsætter kampen for vores udsatte kvinder. Ingen må stå alene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s