Jeg har selv rejst en del i Afrika

Af Mette Frederiksen, Statsminister

I dag er jeg i Bruxelles. Først for at mødes med mine europæiske kollegaer og drøfte den alvorlige situation i Ukraine. Og derefter til topmøde mellem EU og Den Afrikanske Union. Jeg har selv rejst en del i Afrika. Og jeg har set, hvordan nød og fattigdom kan ødelægge et samfund. Men jeg har også set, hvordan håb og samarbejde kan gøre en stor forskel.

Der er særligt to ting, der optager mig i Afrika lige nu. Det ene er situationen i Vestafrika og Sahel. Regionen er ustabil bl.a. på grund af tilstedeværelsen af terrorgrupper som Al-Qaeda og Islamisk Stat. Det truer sikkerheden for lokalbefolkningen. Samtidig kan det øge risikoen for migrationsstrømme mod Europa. Det er en alvorlig situation på tærsklen til Europa. Og selvom det ikke er nemt, skal vi engagere os og sammen løse den krise, der plager regionen.

Det andet er klimaet. De afrikanske lande har verdens bedste vedvarende energiressourcer i form af sol og vind. Det potentiale skal udnyttes bedre. Og vi skal i EU – og i Danmark – understøtte Afrika, så de får fart på den grønne omstilling. Det er vigtigt, fordi det kan skabe nye jobs og bedre adgang til energi. Og så er det selvfølgelig helt afgørende for klimaet 🌿🌍

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s