Havvind gavner naturen

Af Margrete Auken

Havvind gavner naturen!🌊💨

EU’s strategi for havvindmøller er nu kommet et skridt videre. Men der er ikke så lidt blæst om den. Skeptikerne frygter at flere havvindmøller vil volde problemer for fuglene og smadre havbunden.

Det er der heldigvis ikke noget stærkt bevis for, men hvad vi hidtil har kunnet iagttage går lykkeligvis i en anden retning

Siden 1970’erne har jeg kæmpet for naturen. Og klimakampen gik jeg ind i i 1990, længe før alle og enhver var klar over truslens omfang.

Sine steder kan der være konflikt mellem vedvarende energi og naturhensyn, men når det gælder havvind tyder meget på at de to helt nødvendige kampe tværtimod at være i konflikt, kan understøtte hinanden.

Havbunden i det meste af Danmark er ødelagt af trawlfiskeri og forurening fra landbruget og har voldsomt behov for en heftig indsats.

Samtidig har vi kunnet iagttage at havvindmøller, især de kystnære, skaber nye rev ved fundamenterne som bliver gode levesteder for tang, fisk og skaldyr – og således serverer masser af mad til fugle, fisk og havpattedyr.

Den historie burde alle kunne glæde sig over og skubbe på for at få mere gang i udbygningen af havvind.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s