Hånden på hjertet, så har vi ikke den ældrepleje i Danmark, som vores ældre har fortjent

Af Mette Frederiksen, Statsministeren

Vi skal have et velfærdssamfund med mindre kontrol og mere hjerterum.
Det talte jeg med de ansatte om i dag på Lille Birkholm Plejecenter i Herlev. Budskabet er tydeligt: Alt for meget tid går med dokumentation, kontrol og skemaer. Det tærer på arbejdsglæden. Og det betyder, at der mangler tid til det, der er vigtigst. Til nærvær, omsorg og faglighed.
I min nytårstale foreslog jeg noget vidtgående: At vi afskaffer den omfangsrige regulering og lovgivning på ældreområdet og starter helt forfra. Vi skal have en ny, kort og præcis ældrelov. Med klare værdier. Og få dokumentationskrav. Hver gang jeg taler med de mange dygtige medarbejdere i ældreplejen, så bliver jeg gang på gang bekræftet i, at det er nødvendigt.
Der er selvfølgelig meget, der lykkes i vores skønne velfærdssamfund. Hver dag. Det var også tydeligt i dag. De ansatte har så meget varme, energi og faglighed. Nu skal vi til gengæld give dem mere tid og plads, uden at vi ikke skal kontrollere dem. Hånden på hjertet, så har vi endnu ikke den ældrepleje i Danmark, som vores ældre har fortjent. Det skal vi have løst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s