Vi skal have en empatisk tilgang til alle mennesker

Alternativet skriver:

I dag har vi i Alternativet fået ny Flygtninge- og Integrationsordfører i Helene Liliendahl Brydensholt.
Helene brænder for en human og empatisk flygtninge- og integrationspolitik.

Hun udtaler:

“Jeg går til opgaven med et stærkt ønske om at skabe en positiv forandring for de mennesker, der kommer til Danmark fra andre dele af verden – og for alle dem, der allerede bor her.
Som politiker insisterer jeg på, at vi taler ordentligt om og til vores medmennesker. Vi skal have en empatisk tilgang til alle mennesker, hvis liv vi har i vores hænder. I tråd med det har jeg en forhåbning om, at vi snart ser ind i en ny politisk æra, hvor respekt og omsorg for vores medmennesker er styrende for politiske beslutninger og den offentlige debat. At der vil blive ført politik ud fra fakta og fokus på medmenneskelighed og ikke ud fra skræmmebilleder, der er blevet malet i medierne og af nogle politikere.

Danmark skal følge menneskerettighederne og lytte til internationale rapporter, når de advarer mod at inddrage flygtninges opholdstilladelser. Det gælder f.eks. i de aktuelle sager med udvisninger af syriske flygtninge, som bygger på tvivlsom dokumentation og går imod alle andre EU-landes praksis. Jeg vil kæmpe benhårdt for, at Danmark indstiller disse udvisninger hurtigst muligt. Ligeledes vil jeg arbejde for, at de inhumane udrejsecentre bliver afskaffet.

På integrationsområdet skal vi have fokus på inklusion og kulturel mangfoldighed. Integration handler for mig og Alternativet om, at alle skal føle sig inkluderet og hjemme i Danmark. Vi er ikke alle ens, og i stedet for at problematisere forskelligheder, bør vi tænke mangfoldighed som en samfundsstyrke.
Når nogle tilflyttere ikke føler sig inkluderet i Danmark, skyldes det oftest, at de oplever at blive talt ned til og stigmatiseret af resten af samfundet. Nogle bliver endda udsat for hadforbrydelser. Derfor vil jeg arbejde for, at det politiske Danmark anerkender, at der desværre stadig findes racisme i Danmark. Racismen hersker i det offentlige rum såvel som i flere love. Den såkaldte Ghettolov er et eksempel herpå. Derfor vil jeg politiske arbejde for, at der indføres en national antiracistisk handleplan.

Jeg vil forsøge at gøre mit ordførerskab så åbent og inddragende som muligt. Du er derfor altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har input til politiske dagsordener eller noget på hjerte, der vedrører flygtninge- og integrationspolitik.”

Giv Helene et kæmpe like 👍 – følg hendes arbejde på Facebook her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s