Stationsbygning forvandlet til kunsthal

Statens Kunstfond skriver:

Stationsbygning forvandlet til kunsthal 🚉 🎨

Træder man ind i stationsbygningen på Vordingborg station på Sydsjælland og forventer at finde en kiosk, bænke og et stort stationsur, ja så bliver man overrasket. Stationsbygningen er nu omdøbt til ’Poly’ og har undergået en transformation til en kunstnerdrevet udstillingsplatform for samtidskunst.

Bag den nye kunsthal @polyudstillingsplatform står billedkunstner @dinalundvall, der har planlagt udstillinger med kunstnere fra ind- og udland, som skal indgå i samarbejder, der udforsker og udfordrer ventesalen. Kunsthallen præsenterer skiftende udstillinger frem til 2023 med blandt andre @stine_deja@mortenjensenvagen, Anders Visti (@avisti) og @xeniaxamanek.

Udstillingsplatformen åbnede i november, og første udstilling er af kunstner @oscaryran. Han vil med udstillingen ’Urban Paranoia’ sætte fokus på de ensomme internetkrigere, også kaldet “trolls”, som sidder bag tastaturer i hele verden og skaber had, frygt og paranoia, som kan manipulere og kontrollere mennesker. I udstillingen optræder trolden rent fysisk som en truende fare, der lurer på og i os alle.

I 2019 blev der etableret en ny gangbro på Vordingborg Station, som ledte den gående trafik uden om ventesalen, og den mistede sin funktion som naturligt gennemgangs- og opholdsrum. Nu kan rejsende og andre interesserede gå på opdagelse i kunsten hver dag i ventesalens åbningstid.

Vi har støttet projektet sammen med Vordingborg Kommune.

📸 Fra udstillingen ‘Urban Paranoia’ af Oscar Yran. Foto: Thomas G. Bagge @thomasbagge.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s