IKKE MERE RACISTISK GHETTOPOLITIK

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet

IKKE MERE RACISTISK GHETTOPOLITIK

I morgen, den 1. december, opdateres de såkaldte ghettolister fra Kaare Dybvad Beks boligministerium.

Endnu engang skal almene boligområder vurderes på deres beboere. Er der fx “for mange” beboere med anden etnisk baggrund, uden job eller med (for) lav indkomst, så kan et boligområde risikere at blive “ghettolistet”.

For et boligområde kan det betyde, at beboere, som har boet i deres hjem i en menneskealder, skal flytte. At gode almene boliger skal rives ned (CO2-udledning for hvilken nytte?), så der kan bygges nogle private lejemål.

Det er i bund og grund umuligt for mig at se noget som helst positivt i den parallelsamfundslovgivning, som ghettolisten er født ud af.

Kaare Dybvad Bek siger, at listerne og bulldozerne skal til for, at vi kan få blandede byer.

Jeg siger, at de almene boligforeninger netop ER de blandede byer. Her bor mennesker med alle slags baggrunde side om side. Derudover er de styret af beboere, der er valgt i beboerdemokratiet. Og så er de drevet nonprofit.

Mangfoldighed, demokrati og fællesskab. Og fair husleje.

Det er dét, vi skal have mere af. Ikke mindre.

Alternativet er totalt imod parallelsamfundspakken og “ghettolisten”. Den skal stoppes, og det skal være nu. I stedet for at kategorisere efter etnicitet og rive bygninger ned og fællesskaber op med roden, så skal vi fokusere på at bygge områderne op og tilføre ressourcer – på beboerdemokratiernes præmisser. Der bliver løftet en enorm social indsats i de almene boligområder.

Ikke mere racistisk ghettopolitik!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s