Tak til alle jer, der stemte

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Kære alle.
Først og fremmest tak til alle jer, der stemte i går, selvom det desværre ser ud til, at valgdeltagelsen blev lavere end sidst – som det også har været tilfældet i andre lande under pandemien. 

Og tillykke til alle jer nyvalgte kandidater – uanset parti – for at engagere jer og tage ansvar. Jeg håber og tror, at I får et godt samarbejde rundt omkring i landets kommuner og regioner.

Et par ord om Socialdemokratiets resultat:

Vi vidste godt, at det ville blive svært at gentage sucessen fra sidst, hvor vi fik et ekstraordinært godt valg.

Nogle steder er vi gået frem. Andre tilbage. Blandt andet i byer, hvor stærke borgmestre undervejs har takket af. Nu går vi stadig efter at vinde så mange borgmesterposter som muligt. 

Det er lykkedes i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Men i de store byer har vi samtidig oplevet en mærkbar tilbagegang.

Det vækker selvfølgelig til eftertanke. Og det skyldes givetvis flere forhold. Men de store byer er vigtige for os i Socialdemokratiet. Det har de altid været. Og vi skal – og vi vil – lægge os i selen for at gøre det bedre næste gang. 

Bevise, at vores ønske om et mere sammenhængende Danmark ikke er den modsætning mellem provinsen og de større byer, som det desværre ofte italesættes som.

Jeg konstaterede i går, at der som bekendt også har været omtale af SMS’er undervejs. Kan jeg udelukke, at diskussionen om SMS’er og mink har smittet af nogle steder? Nej, desværre ikke. 

De steder, jeg har været rundt i landet, har jeg oplevet en valgkamp, der mest handlede om politik. Om lokale forhold – og de ting vi er fælles om, uanset hvor vi bor: Boliger, tryghed, klima og selvfølgelig velfærd.

Jeg er glad og stolt over, at Socialdemokratiet igen bliver Danmarks største parti. Vi fastholder borgmesterposterne i de fire store byer. Og vi kæmper for at blive det parti, der fortsat står i spidsen for flest kommuner og regioner.

Dét var vores tre målsætninger og de ser foreløbig ud til at lykkedes.

Det ændrer ikke på, at jeg selvfølgelig er meget opmærksom på de steder, vi går tilbage – særligt i byerne – og det tager jeg min del af ansvaret for. 

På det punkt skal og vil vi gøre det bedre næste gang!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s