Kim Larsen fotograferet af Susanne Mertz

Af Susanne Mertz

Kim Larsen fotograferet på mit Atelier på Nørrebrogade 5 C, helt oppe på toppen. I 2002 fik jeg til opgave af Frederiksborg Slots Portrætsamling at lave et billede af Kim Larsen. Jeg inviterede Kim op på mit atelier, han kom sammen med sin kone Lise Lotte, og det var en fornøjelse at være sammen med dem. De var tydeligt meget glade for hinanden og Kim var nærmest sådan lidt genert, han skulle hele tiden tjekke hvad Lise Lotte lavede, imens han blev fotograferet. Det var en smuk oplevelse. Han var forholdsvis tålmodig med mig, og jeg fik lov til at føre nogle af mine ideer til ende. Der blev både taget farve og sort/hvid. I dag, da jeg skulle finde et udvalg frem, faldt jeg for det her og synes pludselig at kunne se noget i det som jeg ikke havde set før. Som fotograf kommer man altid til at sammenligne sig selv med de andre fotografer, og jeg mente nogle gange at de andre havde en mere kunstnerisk tilgang til stoffet.
Men i dag kan jeg se at det billede blev faktisk sådan som jeg gerne ville have det, på en måde lidt tidsløst, lidt ligesom Kim jo selv var, med hans lidt gammeldags tøj, og den der smøg i munden. Jeg har stillet ham op i et hjørne, som jeg selv havde lavet af nogle plader. Rigtigt primitivt. I dag kom jeg til at se på det på en ny og anden måde, som om det var et foto fra en svunden tid, nærmest lidt over i noget Bertolt Brecht agtigt. Det gjorde mig glad. Det var bare det jeg havde lyst til at fortælle i dag.


Foto: Susanne Mertz. 2002.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s