Israel overvåger palæstinensere ved brug af avanceret software og ansigtsgenkendelse

Af Margrete Auken

Skandale!

Ifølge en stor undersøgelse af Washington Post overvåger Israel palæstinensere ved brug af avanceret software og ansigtskendelse.

Undersøgelsen afslører hvordan IDF-soldater bruger et digitalt overvågningssystem ved navn ‘Blue Wolf’ til at spore hele den palæstinensiske befolkning.

Med Blue Wolf-appen kan israelske soldater fotografere palæstinenserne og nemt uploade deres detaljer til en central database.

Vidnesbyrd afgivet af tidligere soldater til Breaking the Silence viser at soldater blev opmuntret og endda tilskyndet til at fotografere og uploade detaljerne om så mange palæstinensere som muligt til systemet som var det en konkurrence.

Undersøgelsen afslører også detaljer om Hebron ‘Smart City’-systemet der dækker byen Hebron, den største palæstinensiske by på Vestbredden og den eneste med en israelsk bosættelse midt i byens centrum.

‘Smart City’ er baseret på ansigtsgenkendelsesteknologi for at kunne overvåge de palæstinensiske beboeres bevægelser i realtid.

Afsløringerne er det seneste eksempel på en ‘digitalisering’ af besættelsen.

I det meste af verden er brugen af den slags teknologi debatteret og kritiseret, men i Israel bliver alt retfærdiggjort af en påstand om ‘sikkerhed’.

Som om dette ikke er tilstrækkeligt bevis på hvor invasiv Israels teknologiske indsats for at holde palæstinenserne under total militær kontrol, fortalte en repræsentant fra den palæstinensiske NGO’en Al-Haq mig i mandags at den berygtede Pegasus-spyware er blevet opdaget på deres mobiler.

Israel har altså forsøgt at manipulere og plante beviser hos en eller flere af de menneskerettigheds-NGO’er som den israelske forsvarsminister Benny Gantz for nylig erklærede som ‘terroristorganisationer’.

Det er helt grotesk, og jeg håber den danske regering på det kraftigste tager afstand for brugen af den slags teknologi og bekræfter sin uforbeholdne støtte til de anklagede palæstinensiske NGO’er!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s