KUNSTNERLØN NU!

Alternativet skriver:


Ligesom med videnskaben er kunstarterne afgørende for vores fælles nysgerrighed på verden og på hinanden. Kunst og kultur rummer et særligt forandringspotentiale, hvor vi kan eksperimentere med nye, progressive og nødvendige løsninger på morgendagens udfordringer.

Alligevel har mange kunstnere og kulturudøvere ofte prekær tilknytning til arbejdsmarkedet med mangelfulde løn- og arbejdsvilkår.

Alternativet vil skabe nye og bedre arbejdsforhold for den enkelte kunstner.

Derfor vil vi indføre en forsøgsordning med basisindkomst kaldet ”kunstnerløn” over fem år, hvor 1.000 personer med kunstner- og kulturarbejderbaggrund skal tilbydes en ubetinget basisindkomst på 10.000 kr pr. måned efter skat.

En tryghed, der erstatter kontrol med tillid, og giver frihed til at vælge det liv og den kunst, den enkelte kunstner og kulturskaber brænder for. Også selvom det ikke nødvendigvis skaber et overskud fra dag ét.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s