‘Flugt’ bliver Danmarks Oscar-bud!

Det Danske Filminstitut skriver:

‘Flugt’ bliver Danmarks Oscar-bud! Den danske Oscar-komité har netop besluttet at sende Jonas Poher Rasmussens ‘Flugt’ videre i Oscar-kapløbet om en nominering i kategorien for bedste internationale film ✨

Stort tillykke til Jonas Poher Rasmussen, producere Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen og resten af holdet hos Final Cut for Real – og til den danske koproducerent Sun Creature Studio og animationsproducer Charlotte de La Gournerie og salgsagent Cinephil. Scandinavian Films

Claus Ladegaard, direktør for Filminstituttet og formand for komitéen, siger om valget:

“‘Flugt’ er en smuk, bevægende og nyskabende fortælling om en flygtning og hans skæbne. Det er historien om den enorme pris, som mennesker på flugt betaler hver eneste dag, også når de er i sikker havn. Jonas Poher Rasmussen fortæller med stor indlevelse, så Amins beretning er svær at ryste af sig. Brugen af animation, musik og realfilm er så fint afstemt, at vi virkelig sanser rædslen og kynismen undervejs i rejsen mod Europa. Men også skønheden, humoren og håbet fylder i Amins historie. Det gør ‘Flugt’ til en sjældent nuanceret film, der har både stor samfundsmæssig og eksistentiel dybde.

Modtagelsen af ‘Flugt’ har været overvældende siden premieren på Sundance Filmfestivalen. Filmen har siden været udtaget til en stribe prominente nordamerikanske festivaler. Og snart kommer dens amerikanske biograflancering, ført an af den Oscar-vindende distributør Neon. En så markant synlighed og opbakning giver tyngde i kapløbet. Komitéen tror på, at den flotte internationale rejse kan fortsætte, og at filmens stærke tema og originale form kan bringe den langt.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s