KLIMALØFTEBRUD

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet


I går aftes indgik alle Folketingets partier, undtagen Alternativet, en skandaløs og uambitiøs aftale om fremtidens landbrug.

Alle disse partier fik et grønt mandat efter sidste valg, men har igen og igen ignoreret vælgernes ønske om en reel, bæredygtig omstilling.

Alternativet forlod landbrugsforhandlingerne fordi, at det var den eneste handling der gav mening.
Som det eneste parti på Christiansborg sagde vi fra, da det stod lysende klart, at det reelt handlede om meget få reelle reduktioner, og alt for mange reduktioner, som er afhængige af teknologi der endnu ikke er opfundet.

Der er tale om reelle reduktioner på 1,9 millioner tons, og potentielle reduktioner på 6,1 til 8 millioner.

Alternativet har intet imod teknologi, men vi lægger ikke størstedelen af vores CO2-budget baseret på fremtidens teknologi. Ligesom vi heller ikke planlægger vores husholdningsbudget efter, at vi vinder i Lotto i 2025.

Der er lavet en bred aftale fra Enhedslisten til Nye Borgerlige, som mest af alt kan karakteriseres som en blanding mellem politiske forhåbninger og teoretiske antagelser om nytten af fremtidig teknologi.

Det må stå lysende klart, at der er brug for, at vi alle sammen hæver vores stemme og minder Christiansborg om de ukontrollerede skovbrande og oversvømmelserne over hele verden.

Hvis nogen troede at Folketingets partier havde overtaget Alternativets klimapolitik må vi desværre erkende, at dét er på ingen måde tilfældet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s