BARNEBRUDE

Af Lisa Rasmussen

Selvom mange internationale organisationer gør en stor indsats for at stoppe traditioner med barnebrude overalt i verden, er det fortsat bekymrende så mange ganske unge piger, der mister barndom, ungdom og uddannelse ved at blive bortgiftet til ofte meget ældre mænd. Faktisk gælder det på verdensplan en femtedel af pigerne. girlsnotbrides.org følger udviklingen løbende og kan anbefales, hvis man vil se data for fænomenet.

Herhjemme synes det at være en udbredt misforståelse, at den trafik er forbeholdt udviklingslande, især hvis de er muslimske – og Inger Støjberg-affæren gjorde sit til at fastholde misforståelsen. Så det vil nok komme bag på mange, hvordan det står til i USA, hvor CNN idag kan oplyse, at North Carolina snart vil hæve aldersgrænsen for ægteskab fra 14 til 16. Ja, piger på 14 (i enkelte stater endda ned til 12) bliver gift i USA i dag:

“About 248,000 children were married in the US between 2000 and 2010, according to an analysis by Unchained At Last. A majority of the children were young girls married to adult men. Some of the children were married at ages or had spousal age differences that meant sexual relations between the couples would have legally constituted statutory rape, the organization said.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s