MONUMENTMANDEN FORTÆLLER

Københavns Kommune skriver:

I forbindelse med den engelske kunstner Gillian Wearings udstilling ”Family Stories” på Statens Museum for Kunst i 2017 blev der foretaget en landsdækkende casting i 14 forskellige byer for at finde frem til en typisk dansk familie. Kunstneren havde tidligere gennemført lignende projekter i Trento, Italien, og Birmingham, England. Familien, der blev udvalgt til at være ”En rigtig dansk familie” bestod af et ungt par med deres 2-årige datter og én mere på vej.

På det tidspunkt havde kvinden, som var adoptivbarn fra Colombia, opgivet at læse til sygeplejerske, mens manden arbejdede som bankrådgiver. Sammen drev de en kaffebar på Vesterbro. Kaffebaren er opgivet, og kvinden er nu i fuld gang med at blive socialrådgiver.

Bronzeskulpturen er udført i Kina efter fotos og opmålinger, og et pudsigt træk er, at figurernes fodtøj som det eneste er bemalet i livlige farver.

Statens Kunstfond, Bikuben og Københavns Kommune finansierede kunstværket, og efter nogen forhandling frem og tilbage blev det i 2020 opstillet ved Skibbroen.

Hilsen Jens Peter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s