Nelson Mandela på Arbejdermuseet

DENGANG NELSON MANDELA BESØGTE ARBEJDERMUSEET 🏳️ 🚩

”Demokrati er som et egetræ, det tager tid for det at vokse op”. Sådan sagde Nelson Mandela, da han stod i Festsalen den 4. februar 1992. 🌳

Efter 28 år i fængsel besøgte han Danmark. Nu fik han mulighed for at takke det danske folk for den opbakning, Norden havde udvist hans parti ANC og dets anti-apartheidlinje gennem de mange år, hvor han var frihedsberøvet.

Mandelas tale er desværre gået tabt i sin helhed, men beretninger fra de mennesker, der oplevede ham på Arbejdermuseet, fortæller, at hans tale om tilgivelse, var gribende og at udstrålede en nærmest overjordisk aura.

Dagens punktum blev sat af AOFs sangkor: Da Mandela skulle stige ind i sin bil i Rømersgade sprang de op fra Café og Ølhalle. De omringede Mandela, mens de sang
“We shall overcome, we shall overcome, we shall overcome, some day”. ❤️

I 2009 erklærede FN den 18. juli for International Nelson Mandela dag for at anerkende den tidligere sydafrikanske præsidents bidrag til fred og frihedskulturen, og det mindes vi med billederne her.

Historien om Mandela og sangen kommer til at indgå i et nyt lydværk på museet, som du vil kunne opleve i festsalen fra d. 15. oktober.

Oplevede du Mandela på Arbejdermuseet i 1992, og hvis ja, hvad husker du særligt fra dagen?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s