Jeg har ikke tænkt mig at holde min kæft

Af Pernille Skipper

Der er en del, der mener, at jeg “dømmer” Naser Khader i mit tidligere opslag i dag. Det kan jeg slet ikke, for jeg er ikke dommer, og jeg er ikke medlem af de konservative, eller har magt over Khader overhovedet. Og ja, teoretisk set er det muligt, at det ikke er sket, som de fem kvinder beskriver. Jeg vil blot påpege følgende: der er tale om fem forskellige kvinder, som ikke kender hinanden eller hinandens historier, da de fortæller dem til en journalist. Deres fortællinger spreder sig over to årtier, og de er i øvrigt bakket op af mails samt fortællinger fra bekendte, som siger, at de allerede dengang beskrev historierne. Det er altså ikke noget, de har “fundet på” for nylig.

Og selvom de ikke kender hinandens historier, er der er alligevel nogle gennemgående træk i fortællingerne.

Hvis der tale om bagvaskelse, skulle det altså være noget, som fem forskellige kvinder for tyve år siden beslutter sig for at digte, aldrig mødes igen, men fortælle til deres nærmeste – spredt over årene – og så nu gå til en journalist med det uafhængigt af hinanden. Konklusion: Det virker for mig som troværdige fortællinger. Når man ved, hvor store konsekvenser det har at stille sig frem med sådanne historier, kan jeg ikke få det til at passe, at der skulle være tale om et koordineret karaktermord. Men ja, teoretisk set kan vi ikke vide det.

Burde jeg så lade være med at kommentere det? Nej, for jeg er også en del af den udvikling, vi er i som samfund. Den her slags ting sker ikke kun for kvinder i de samfundslag, som de fem kvinder og Naser Khader kommer fra. Det sker i endnu højere grad overfor lavtlønnede og kortuddannede kvinder, som har endnu ringere chance for at sige fra. Det sker på barer og arbejdspladser og tilfældige gader i større eller mindre grad. Det er sket for mig og for stort set alle kvinder, jeg kender. Og hvis vi ikke taler højt om det, bliver det ved med at ske. Også når min datter bliver voksen. Så jo, det vedrører kraftedme os alle sammen, og jeg har ikke tænkt mig at holde min kæft.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s