God kampdag

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Rigtig glædelig 8. marts 💪🏼
Det er blevet en fast og god tradition, at dagen i dag starter i selskab med dygtige socialdemokratiske kvinder. Hvert år inviterer jeg til morgenarrangement med politisk debat. I år foregik det som alt andet virtuelt. Det ændrer dog ikke på, at kampgejsten var høj. Der er meget at fejre – og fortsat meget at kæmpe for.

Vi skal passe bedre på udsatte kvinder i vores samfund. Ofre for voldtægt, vold og chikane. Flere kvinders erfaringer skal ind i beslutningerne. Vil derfor også godt opfordre flere kvinder til at gå ind i politik. Lige løn og barsel er vigtigt. Social kontrol af indvandrerkvinder skal mødes med modstand. Og arbejdet for at skabe en ligeværdig kultur uden krænkelser og seksuel chikane fortsætter.

Kvindernes Internationale Kampdag handler om ligestilling og retfærdighed. Derfor slutter kampen heller ikke her. Vi skal stadig kæmpe for piger og kvinders rettigheder globalt. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for et Danmark, hvor alle uanset køn reelt har de samme muligheder.

God kampdag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s