BRUG KULTUREN – DET VI KAN 🪅

Af Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester

Netop nu er vi midt i endnu en nedlukning, der også i denne omgang er hård ved kulturlivet, da det meste simpelthen ikke kan holdes åbent under de omstændigheder, vi står i.

Men – for der er et men – heldigvis er der også dele af kulturlivet, som du, jeg og alle andre stadig kan gøre brug af. Jeg har plukket en lille liste af – synes jeg – fine oplevelser til inspiration:

👩🏼‍🤝‍🧑🏽 Menneskebiblioteket gør os klogere på hinanden og bryder mure af fordomme og uvidenhed ned – nu også digitalt! Konkret er Menneskebibliotekets online læsehjørne klar den 21. januar, og du kan ”læse” med. Find eventet på Menneskebibliotekets facebookside.

Link: https://www.facebook.com/events/248479036635230/

🎨 LOUISIANA Channel er museets digitale hub fyldt med videomateriale om kunst, litteratur og design. Websitet er en del af museets konstante udvikling, og når vi nu ikke kan besøge museet i Humlebæk, er LOUISIANA Channel en fin måde at få lidt moderne kunst under huden på.

Link: https://channel.louisiana.dk/

🖼 SMK Hjemmefra er Statens Museums for Kunsts takeaway-oplevelse i form af et digitalt univers fyldt med videoer, podcasts, undervisningsmateriale og online samlinger. Her er kort sagt masser af kunst i forskellige digitale former.

Link: https://www.smk.dk/section/smk-hjemmefra/

🎭 På Det Kongelige Teater Xtra kan du streame nogle af de største ballet- og teateroplevelser hjemme fra sofaen. Her er store klassikere som La Bohème og Svanesøen, men også det fine, rørende værk Unspoken fra 2020 på bare syv minutter, optaget i Grundtvigskirken.

Link: https://kglteater.dk/xtra/forestillinger/?section=37274

🗝 I Nationalmuseets digitale samlinger kan du dykke ned i det nationalhistoriske skatkammer hjemme fra stuen. Her finder du alt fra runer til modstandsbevægelsen, så det er bare at gå i gang.

Link: https://natmus.dk/digitale-samlinger/

🎶 Coronakoncerter.dk kan til en vis grad tilfredsstille savnet efter ”rigtige” koncerter. Der er hverken crowdsurfing eller moshpits, til gengæld er der fantastiske musikalske oplevelser i overflod, og dét kan altså også noget helt særligt.

Link: https://coronakoncerter.dk/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s