‘Prison Break’ stjerne gider ikke spille heteroseksuelle roller mere

Af Peer Aagaard

Skuespiller-stjernen Wentworth Miller, som mange kender som den stærkt tatoverede hovedrolle-indehaver i tv-serien Prison Break er kommet med en noget usædvanlig udmelding: Han gider ikke spille heteroseksuelle roller mere.

Miller sprang offentligt ud som bøsse i 2013, og også dengang foregik det temmelig spektakulært. Han var inviteret til St Petersborg for at deltage i en international filmfestival, men takkede nej i et harmdirrende, anklagende brev rettet mod Rusland’s præsident Putin. “I cannot in good conscience participate in a celebratory occasion hosted by a country where people like myself are being systematically denied their basic right to live and love openly”, skrev Miller i sit åbne brev.

I dag er han ligeså klar i spyttet: “I just don’t want to play straight characters. Their stories have been told (and told)”, skriver han på sin Instagram.

Wentworth Millers ord lægger sig i kølvandet på de senere års debat om mindretals manglende repræsentation i medier og i underholdningsbranchen og ikke mindst den forbrødning mellem Black Lives Matter- og LGBTQ-bevægelsen, som her til sommer kom til udtryk gennem en fælles demonstration og Pride i Los Angeles og andre amerikanske storbyer. Her opstod en enorm indbyrdes solidaritet, som alle parter nu forsøger at bygge videre på.

I dag er 48-årige (ja, han holder sig fantastisk) Wentworth Miller en rig mand. Efter mange års sæsoner med Prison Break har han masser af tilbud fra både film- og tv-selskaber, men kan også tillade sig at være kræsen. Den engelsk-fødte skuespiller har slået sig ned med sin kæreste i Vancouver, Canada.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s