Coronahistorie fra det virkelige liv

Af Pernille Melsted

Min venindes forældre mødtes for to uger siden til en middag med to andre par. Ingen kram, god afstand og håndsprit. Nu er alle seks testet positive for corona (fordi en af dem fik det dårligt under middagen og efterfølgende blev testet).

En var syg med dårlig mave i to dage.
En havde feber i en dag.
To havde ingen symptomer.
To indlagt på hospitalet.

Den ene af de to indlagte – min venindes mor – kastede op i flere dage, kunne ingenting spise eller drikke og havde det “værre end hun nogensinde har haft det i hele sit liv”. Hun var indlagt i fire dage, men er hjemme nu. Har det stadig rigtigt dårligt. Knaldende hovedpine, absolut ingen energi, ingen appetit.

Den anden kvinde ligger fortsat på hospitalet på 6. dag og er meget syg.

Jeg hører fortsat coronabenægterne (både dem, der mener at corona er a Deep State hoax og dem, der mener at det jo bare er en influenza) spørge triumferende: “Ja, men kender DU nogen, der har været syge på grund af corona?”

Det gør jeg nu. Og jeg hørte en anden skrækkelig historie fra en ven i går. Og vi kommer allesammen til at høre flere og flere af de her historier i den kommende tid.

Det her er friske, rørige mennesker omkring de 70, som havde brugt hele dagen på golfbanen (hvor er både er frisk luft og afstand)inden de mødtes til middag. Jeg kan ikke holde den retorik ud om, at de gamle ikke tæller i statistikkerne, fordi de “nok alligevel ville havde været døde”. Hvad er det for et menneskesyn? Har de her mennesker ikke selv forældre? Tæller de her mennesker, som … hvad ved vi … måske har 20+ år endnu ikke?

Der er absolut ingen tvivl om, at de to der blev virkelig syge ikke havde reageret så voldsomt på en almindelig influenza. Og slet ikke havde ligget på hospitalet i – nu – seks dage. Lige nu er det for tidligt at sige, hvad følgevirkningerne bliver. For det er jo dem, der er hæslige. Og dem ingen har efter en almindelig influenza.

Det er sådan en nasty, utilregnelig virus. Den er en joker, og fordi nogle slipper billigt betyder det langt, langt fra at alle gør.

Stay safe, peeps! ❤️

Artiklen vil løbende blive opdateret med borger historier:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s